Höst på Risingegården

Så blev det grå höst och kanske är vi några som ser fram emot lite snö, inte så mycket så att vi måste skotta förstås:), men tillräckligt mycket för att det ska bli lite ljusare!

Under höstlovet gick all akut/utredningspersonal på Risingegården en efterlängtad kurs i MI! Susanne Didriksson från Active Omsorg kom och höll i den. MI är ett väldigt bra verktyg för oss i ”utredningsvardagen”.

För övrigt håller arbetet med DBT på att ta form och vi räknar med att vara i full gång i januari och erbjuda det till alla behandlingsflickor. Dessutom har vi just avslutat en ICDP kurs nivå 1 och kommer under våren att hålla en nivå 2, för att fler ska kunna hålla i föräldravägledning.

Vi har varit mycket efterfrågade under hösten, vilket känns roligt och meningsfullt! Särskilt efterfrågade har våra små enheter varit, det är spännande att få arbeta med. Dessutom har vi kunnat erbjuda flickor stödboende i lägenhet, via våra grannar Familjehemscenter. En riktigt bra möjlighet för flickorna, att så småningom kunna få ett helt eget boende!

Med önskan om en fortsatt bra höst och välkommen med din förfrågan!

Publicerat den .