Lediga tjänster

Behandlare liten enhet

Just nu söker vi på Risingegårdens behandlingshem efter dig som vill  jobba med långsiktig behandling i en liten enhet med en till två placerade ungdomar. Vi är en arbetsplats med god sammanhållning och med ett stort medarbetarfokus. Vill du bli en av oss?

Som behandlare i den lilla enheten är du med och planerar och deltar i ungdomens dagliga aktiviteter, du fungerar som stöd i ungdomens vardag och arbetar behandlande utifrån individuella genomförandeplaner. Du deltar i kontakt med nätverk, vårdnadshavare, skola och i viss mån socialtjänst. Tjänsten innebär att du är del i en mindre personalgrupp som har ett nära samarbete i form av överlämningar och personalmöten samt handledning. Vi jobbar lågaffektivt, traumamedvetet och mentaliseringsfrämjande. I tjänsten arbetar du också aktivt med dokumentation i olika former.

På Risingegården arbetar vi tillsammans för att både vuxna och barn ska må bra. Vi hjälps åt och tar stöd av varandra, både inom vår egen enhet men även över enhetsgränserna. Du kommer att jobba på ett rullande fyraveckorsschema, arbetstiden är förlagd till kväll, helg och dag och innebär mycket ensamarbete. I tjänsten igår sovande jour.

Den lilla enheten ligger i en lägenhet i centrala Finspång medan vår huvudverksamhet är belägen utanför Finspång i lantlig miljö och har egna djur på plats som en del i både utrednings- och behandlingsverksamheten. Vi jobbar med DUI, djurunderstödda insatser, och har hästar, får, kaniner och marsvin. Vi har också ett besöks- och terapihundsteam som är aktiva i våra olika enheter.

Vi tror att du är en trygg och stabil person med en positiv syn på livet. Du är engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt. I tjänsten ingår ensamarbete och du behöver vara strukturerad och ha förmåga att på ett tryggt vis hålla dig till regler och rutiner. Du behöver vara utbildad behandlingspedagog, socialpedagog eller ha liknande eftergymnasial utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete, psykiatri eller pedagogik. Även socionomutbildning och beteendevetare är passande för tjänsten. Kunskaper om trauma, NPF och mentalisering är meriterande. Du får gärna ha arbetat med ungdomar tidigare, behöver vara minst 25 år och ha körkort.

Vid intresse, skicka ett mail till ansokan@risingegarden.se eller kontakta administrationen på 0122-210 50.

Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Sommarvikarier och Timvikarier

Vi har ett löpande behov av timvikarier, och under sommaren är vårt behov vikarier såklart extra stort. För att arbeta hos oss som timvikarie behöver du vara 25 år och ha B-körkort. Utbildning inom och erfarenhet av socialt arbete är meriterande men inget krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som vikarierande behandlare på Risingegården innebär ett varierande och flexibelt arbete där du är med våra flickor i den dagliga verksamheten som kan bestå av skolverksamhet, aktiviteter, matlagning m.m. Vi söker dig som är aktivitetsvillig, positiv och har ett intresse för att samspela med ungdomar.

Vårt behov av sommarvikarier gäller i första hand under vår semesterperiod som är v 25-32.

Vid intresse, skicka ett mail till ansokan@risingegarden.se eller kontakta administrationen på 0122-210 50.

Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!