Lediga tjänster

Behandlare liten enhet

Just nu söker vi på Risingegårdens behandlingshem efter dig som vill  jobba med långsiktig behandling i en liten enhet med en till två placerade ungdomar. Vi är en arbetsplats med god sammanhållning och med ett stort medarbetarfokus. Vill du bli en av oss?

Som behandlare i den lilla enheten är du med och planerar och deltar i ungdomens dagliga aktiviteter, du fungerar som stöd i ungdomens vardag och arbetar behandlande utifrån individuella genomförandeplaner. Du deltar i kontakt med nätverk, vårdnadshavare, skola och i viss mån socialtjänst. Tjänsten innebär att du är del i en mindre personalgrupp som har ett nära samarbete i form av överlämningar och personalmöten samt handledning. Vi jobbar lågaffektivt, traumamedvetet och mentaliseringsfrämjande. I tjänsten arbetar du också aktivt med dokumentation i olika former.

På Risingegården arbetar vi tillsammans för att både vuxna och barn ska må bra. Vi hjälps åt och tar stöd av varandra, både inom vår egen enhet men även över enhetsgränserna. Du kommer att jobba på ett rullande fyraveckorsschema, arbetstiden är förlagd till kväll, helg och dag och innebär mycket ensamarbete. I tjänsten igår sovande jour.

Den lilla enheten ligger i en lägenhet i centrala Finspång medan vår huvudverksamhet är belägen utanför Finspång i lantlig miljö och har egna djur på plats som en del i både utrednings- och behandlingsverksamheten. Vi jobbar med DUI, djurunderstödda insatser, och har hästar, får, kaniner och marsvin. Vi har också ett besöks- och terapihundsteam som är aktiva i våra olika enheter.

Vi tror att du är en trygg och stabil person med en positiv syn på livet. Du är engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt. I tjänsten ingår ensamarbete och du behöver vara strukturerad och ha förmåga att på ett tryggt vis hålla dig till regler och rutiner. Du behöver vara utbildad behandlingspedagog, socialpedagog eller ha liknande eftergymnasial utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete, psykiatri eller pedagogik. Även socionomutbildning och beteendevetare är passande för tjänsten. Kunskaper om trauma, NPF och mentalisering är meriterande. Du får gärna ha arbetat med ungdomar tidigare, behöver vara minst 25 år och ha körkort.

Vid intresse, skicka ett mail till ansokan@risingegarden.se eller kontakta administrationen på 0122-210 50.

Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

SAMORDNARE - dagtid, 100%, vik 1,5 år

Som samordnare på behandlingsavdelningen har du ansvar att leda och fördela det vardagliga arbetet tillsammans med biträdande föreståndare för verksamheten. Du bistår biträdande föreståndare med administrativa uppgifter. Du förväntas vara delaktig i verksamhetsutveckling och värdegrundsarbete tillsammans med andra samordnare biträdande föreståndare och föreståndare. Du har en arbetsledande roll i vardagen, ansvar att stötta och vardagshandleda personalgruppen både enskilt och i grupp. Du delar ansvaret med biträdande föreståndare att leda personalmöten och deltar i grupphandledning.

Du stöttar medarbetare i arbetet med dokumentation och uppföljandet av genomförandeplaner. Du har ett övergripande ansvar för att se till att rutiner samt uppföljning av genomförandeplaner utifrån ungdomarnas individuella behov och utveckling sker och har regelbundna samtal med ungdomarna utifrån detta. Du har tät kontakt med socialtjänst och samverkar med andra aktörer såsom psykiatri och andra i ungdomens nätverk. Du deltar i möten med socialtjänst, föräldrar och skola.

Vem är du?

 • Du har erfarenhet av arbetsledning
 • Du har erfarenhet av att arbeta inom HVB-verksamhet med uppgifter enligt ovan
 • Du har erfarenhet av att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling
 • Du har god kännedom om lagar och regler som styr HVB-verksamhet
 • Du är trygg i att fatta egna beslut men är lyhörd för andras åsikter
 • Du är van att ta stort eget ansvar, planera ditt arbete och vid behov delegera till andra
 • Du har lätt för att samarbeta

 Kvalifikationer

 • Vi ser helst att du är socionom, beteendevetare eller motsvarande
 • Du har god datorvana samt goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • Vi tror att en jämn könsfördelning är det bästa både för ungdomarna och arbetsgruppen och ser därför gärna att både kvinnor och män söker
 • B-körkort är ett krav

Låter detta intressant?

Skicka in din ansökan  till ansokan@risingegarden.se så hör vi av oss. Intervjuer sker löpande så sök gärna så snart som möjligt. Välkommen med Din ansökan!

Timvikarier

Vi har ett löpande behov av timvikarier. För att arbeta hos oss som timvikarie behöver du vara 25 år och ha B-körkort. Utbildning inom och erfarenhet av socialt arbete är meriterande men inget krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som vikarierande behandlare på Risingegården innebär ett varierande och flexibelt arbete där du är med våra flickor i den dagliga verksamheten som kan bestå av skolverksamhet, aktiviteter, matlagning m.m. Vi söker därför dig som är aktivitetsvillig, positiv och har ett intresse för att samspela med ungdomar.

Vid intresse, skicka ett mail till ansokan@risingegarden.se eller kontakta administrationen på 0122-210 50.

Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!