Lediga tjänster

Sommarvikarier/timvikarier

Vi har ett löpande behov av timvikarier och ett särskilt stort behov under sommarens semesterperiod som 2023 är v 25-32. För att arbeta hos oss som vikarie behöver du ha B-körkort. Utbildning inom och erfarenhet av socialt arbete är meriterande men inget krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som vikarierande behandlare på Risingegården innebär ett varierande och flexibelt arbete där du är med våra flickor i den dagliga verksamheten som kan bestå av skolverksamhet, aktiviteter, matlagning m.m. Vi söker dig som är aktivitetsvillig, positiv och har ett intresse för att samspela med ungdomar!

Behandlare schemalagd tid 100% och behandlare vaken natt 75%

Om tjänsten som behandlare – tills vidare 100%

Som behandlare är du med och planerar och deltar i ungdomarnas dagliga aktiviteter, du fungerar som stöd i ungdomens vardag och arbetar behandlande utifrån individuella genomförandeplaner och mål. Du deltar i kontakt med nätverk, vårdnadshavare, skola och i viss mån socialtjänst.

Tjänsten innebär att du är del i en personalgrupp som har ett nära samarbete i form av överlämningar och personalmöten samt handledning. Vi jobbar lågaffektivt, traumamedvetet och mentaliseringsfrämjande. I tjänsten arbetar du också aktivt med dokumentation i olika former. Du kommer att jobba på ett rullande fyraveckorsschema med varierade arbetstider; dagar, kvällar och helger samt nätter med sovande jour. Schemat du kommer att gå på omfattar därför en hel del ob-tid.
Vi ser gärna att du som söker denna tjänst är en trygg och stabil person med en positiv syn på livet. Du är engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du behöver också ha en utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog eller liknande eftergymnasial utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete, psykiatri eller pedagogik. Även socionomutbildning och beteendevetare är passande för tjänsten. Du får gärna ha arbetat med ungdomar tidigare, vara minst 25 år och har B-körkort för manuell bil.

Om tjänsten som behandlare vaken natt – tills vidare 75%

Som behandlare vaken natt jobbar du sena kvällar, natt och morgon. Du har som främsta uppgift att säkerställa en trygg och säker vård för ungdomarna under dessa tider. Tjänsten innebär att du är del i en personalgrupp som har ett nära samarbete i form av överlämningar och personalmöten samt handledning. Vi jobbar lågaffektivt, traumamedvetet och mentaliseringsfrämjande. I tjänsten arbetar du också aktivt med dokumentation i olika former. Vi ser gärna att du som söker denna tjänst är en trygg och stabil person med en positiv syn på
livet. Du är engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du behöver ha en utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog eller liknande eftergymnasial utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete, psykiatri eller pedagogik. Du får gärna ha arbetat med ungdomar tidigare, vara minst 25 år och har B-körkort för manuell bil

Vid intresse av vikariat eller tjänst, skicka ett mail till ansokan@risingegarden.se eller kontakta administrationen på 0122-210 50.

Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Risingegårdens värdegrund

Risingegården utgår ifrån människors lika värde och FNs barnkonvention. Vi möter alla med genuint intresse och glädje. Vi tror på allas möjlighet till förändring. Vi har ett ödmjukt och lyhört förhållningssätt gentemot alla vi möter. Risingegården respekterar varje individs rätt till självbestämmande och integritet. Risingegården är en plats som präglas av meningsfullhet, tillit, tydlighet och trygghet.

Om Risingegården

Risingegården är ett HVB-hem som tar emot ungdomar, biologiskt kön flickor i åldrarna 12 till 18 år med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot missbruk, våld och kriminalitet. Risingegården jobbar med utredning och behandling samt stödboende.
Att arbeta med unga människor är bland det viktigaste och mest givande en kan göra. Med nästan 30 år i branschen har vi erfarenheten, vi är väletablerade och har ett gott rykte samtidigt som drivkraften att utvecklas och bli bättre alltid finns. För att utveckla vår egen lyhördhet och förmåga till gott samspel utbildas all personal i MBT – mentaliseringsbaserad miljöterapi och i programmet Vägledande samspel/ICDP. Risingegården är en attraktiv arbetsplats med högt medarbetarfokus som genomgående präglas av en humanistisk människosyn. Vi värdesätter god stämning, att få skratta tillsammans ger en god arbetsmiljö. Verksamheten genomsyras av engagemang och delaktighet. Vi tar tillvara varje medarbetares kompetens och alla ges möjlighet att vara med
och forma verksamheten. På Risingegården arbetar vi tillsammans för att både vuxna och barn ska må bra. Vi hjälps åt och tar stöd av varandra, både inom vår egen enhet och även över enhetsgränserna.