MBT-utbildning

I fredags träffade vi i föreståndargruppen äntligen Anna Sylvén Björnör igen för att dra igång en ny termin med fokus på implementering av Mentaliseringsbaserat miljöterapiarbete, MBT. I december 2019 hade vi på Risingegården vår första utbildningsdag i MBT med Anna. Därmed gick vi in i en utbildningssatsning för all utrednings- och behandlingspersonal som skulle pågå under ett och ett halvt år. Sen kom pandemin! Implementering och utbildning har ibland fått ställas in och ibland bokas om men vi har kommit en bra bit på vägen. Med start idag handleder Anna alla våra personalgrupper i Mentaliseringsbaserat miljöterapiarbete och vi håller tummarna för att vi ska kunna ha planerade utbildningsdagar i vår.

Anna Sylvén Björnör är legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut, familjeterapeut och psykoanalytiker. Hon är även lärare och handledare i psykoterapi.

Vill du veta mer om Anna och om MBT? Besök hennes hemsida Svenska Barn & Familjeinstitutet och Mentalisering.se, svenskt forum för mentalisering.

Publicerat den .