Akut

Det kan finnas många olika anledningar till att en flicka blir placerad akut på Risingegården. Det kan till exempel vara att hon måste skyddas, behöver lyftas ur sitt sammanhang för att en planering ska kunna komma till stånd eller att familjen behöver snabb avlastning. Eftersom vi alltid har personal på plats kan en akutplacering tas emot alla tider på dygnet.

akutplacering för flickor

På Risingegården finns ingen särskild akutenhet, utan flickan som kommer akut bor på utredningsenheten. Vårt fokus under en akutplaceringstid är ett tryggt omhändertagande och strukturerade dagar. Därför ingår hon i vår skolverksamhet, Hjärnkontoret, där hon erbjuds vara med i olika aktiviteter såsom ridning, sporthall och bad. Flickan kan även arbeta i skolmaterial, härifrån eller från sin hemskola, vara i vår ateljé och hon blir erbjuden stödsamtal.

Under en akutplacering arbetar Risingegården efter uppdrag. Vi kan exempelvis utföra vissa utredningsuppdrag, hålla nätverksmöten för att alla ska träffas och göra en hållbar planering framåt. Vi hjälper flickan att upprätthålla viktiga kontakter och relationer och förbereder henne inför flytt till nästa boendeform.

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.