Skola

När en flicka kommer till oss skrivs hon in på Grosvadsskolan i Finspång. Grosvadsskolan är en kommunal grundskola som tar emot elever i årskurs 6-9. På skolan finns ca 400 elever.

Lågaffektivt bemötande (LAB), Traumamedveten omsorg (TMO) och Vägledande samspel ICDP.

När flickan är inskriven kommer en specialpedagog från Finspångs Centrala barn- och elevhälsa att träffa flickan för att göra en kartläggning i grundämnena. Flickan ska inom fyra veckor från inskrivningen på skolan kallas till ett inskrivningsmöte. Där kommer hon få en rundvandring på skolan och bli tilldelad en klasstillhörighet. Har flickan behov av särskilt stöd ska även det presenteras då i form av ett åtgärdsprogram.

Risingegården hjälper sedan flickan att på ett tryggt sätt komma in i skolan. Vi skjutsar och hämtar vid skolan, och kan till en början av skolgången erbjuda att personal antingen finns med i klassrummet, eller i nära anslutning för att det ska kännas så tryggt som möjligt. Skolan ligger cirka tio minuters bilfärd från Risingegården, och om något skulle hända kan vi vara på plats inom kort.

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.