Småenheter

 

På Risingegården finns två små enheter med plats för en till två ungdomar i varje enhet. Det vanliga är att ungdomen bor själv med personal. Vi har erfarenhet av att jobba med ungdomar som har behov av en flexibel, tydlig och engagerad omgivning där de ”vanliga insatserna” av olika anledningar inte riktigt räcker till.

Lilla huset är beläget på Risingegårdens tomt mellan Norrköping och Finspång. Huset har 6 rum och kök. Det ligger nära stallet och det Stora huset. Lägenheten ligger inne i Finspång i ett litet och lugnt bostadsområde.

I varje enhet finns en personalgrupp om fem personer. Vardagen präglas av förutsägbarhet och av att personalen är lyhörd och har ett mentaliserande förhållningssätt och ett lågaffektivt bemötande. Ett individuellt anpassat behandlingsinnehåll utformas utifrån de behov ungdomen har. Förutom de behandlingsmetoder som erbjuds så använder vi även ADL-träning i en miljö präglad av traumamedveten omsorg.

I småenheterna strävar vi efter att ungdomarna ska erbjudas en hemlik miljö. Vi lagar mat och sköter andra vardagliga rutiner tillsammans och utifrån den unges behov och önskemål gör vi också aktiviteter på eller utanför Risingegården.

Vi kan erbjuda en vardag med hög struktur och anpassning för ungdomar som är i behov av ett mindre sammanhang än vad som erbjuds i en behandlingsgrupp. Vi använder oss av tydliggörande pedagogik som utformas tillsammans med den unge och skapar en meningsfull vardag. Då personaltätheten är hög kan vi anpassa oss efter varje ungdom.

Vi samarbetar med BUP i Norrköping och Linköping och med kommunala grund- och gymnasieskolor i närheten.

Det är vanligt att de ungdomar som är placerade i våra små enheter efter avslutad placering är i behov av fortsatt stöd inom LSS och/eller psykiatri. Vi hjälper till att göra bedömningar om vilket stöd som kan passa och vid behov kan vi vara del av att tillsammans med nätverk och socialtjänst ansöka och planera för fortsatt vård i annan regi efter avslutad behandling.

Informationsblad

I våra informationsblad nedan kan du få mer information om Risingegården och vår verksamhet.

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.