Småenheter

På Risingegården finns tre små enheter med plats för en till två placerade i varje enhet. Det vanliga är att flickan bor själv med personal. Vi har erfarenhet av att jobba med flickor som har behov av en flexibel, tydlig och engagerad omgivning där de ”vanliga insatserna” av olika anledningar inte riktigt räcker till. 

Lilla huset är beläget på Risingegårdens tomt mellan Norrköping och Finspång. Huset har 6 rum och kök. Det ligger nära stallet och det Stora huset. 5an ligger mittemot Stora huset. Det finns också en lägenhet, 6an, som ligger inne i Finspång i ett litet och lugnt bostadsområde.

I varje enhet finns en personalgrupp om fem personer. Vardagen präglas av förutsägbarhet och av att personalen är lyhörd och har ett lågaffektivt bemötande. Ett individuellt anpassat behandlingsinnehåll utformas utifrån de behov flickan har. Det finns möjlighet att ta del av de behandlingsmetoder vi har och vi erbjuder också ADL-träning i en miljö präglad av traumamedveten omsorg.

I småenheterna strävar vi efter att flickorna ska erbjudas en hemlik miljö. Vi lagar mat och sköter andra vardagliga rutiner tillsammans och utifrån flickans behov och önskemål gör vi också aktiviteter på eller utanför Risingegården.

Vi kan erbjuda en vardag med hög struktur och anpassning för flickor som är i behov av ett mindre sammanhang än vad som erbjuds i en behandlingsgrupp. Vi använder oss av tydliggörande pedagogik som utformas tillsammans med flickan och skapar med henne en meningsfull vardag. Då personaltätheten är hög kan vi anpassa oss efter varje flicka.

Vi samarbetar med BUP i Norrköping och Linköping och med kommunala grund- och gymnasieskolor i närheten.

Det är vanligt att de flickor som är placerade i våra små enheter efter avslutad placering är i behov av fortsatt stöd inom LSS och/eller psykiatri. Vi hjälper till att göra bedömningar om vilket stöd som kan passa och vid behov kan vi vara del av att tillsammans med nätverk och socialtjänst ansöka och planera för fortsatt vård i annan regi efter avslutad behandling.

Informationsblad

I våra informationsblad nedan kan du få mer information om Risingegården och vår verksamhet.

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.