Utredning

Risingegården som utredningshem har funnits sedan 1993. Det väsentligaste för oss har alltid varit och är fortfarande att flickans röst blir hörd under utredningstiden. Vi strävar efter att både flickan och hennes nätverk kan känna igen sig i utredningen. Den ska uppfattas riktig utifrån så många perspektiv som möjligt och upplevelsen bör vara att vi har förstått och dokumenterat det som är viktigt.

utredning flickor

Runt varje flicka bildas ett utredningsteam bestående av kontaktperson (schemalagd behandlare), pedagogisk utredare (dagtid), social utredare (dagtid) och psykolog (konsult). En utredning på Risingegården består av fyra delar; Flickan på Risingegården, Pedagogisk kartläggning, Social utredning och Psykolog/Basutredning. Är utredningsuppdraget formulerat enligt BBICs behovsområden fördelas de på respektive utredare.

Under utredningstiden lägger vi stort fokus på att flickan ska känna sig sedd och lyssnad på utifrån sin situation och få möjlighet att prova på olika aktiviteter, både på Risingegården och utanför.

Läs mer om utredning

Utredningsmetod

Neuropsykiatrisk utredning

Nätverksarbete

Föräldrar

Hjärnkontoret / Aktiviteter

Hästar och djur i utredningsarbetet

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.