Utredningsmetod

utredningsmetod

Flickan på Risingegården skrivs av kontaktpersonen som ser flickan dygnet runt, veckans alla dagar och i många olika aktiviteter. Flickan beskrivs utifrån kontaktpersonens egna iakttagelser, skrivna observationer, dagboksanteckningar och samtal med kollegor.

Den pedagogiska kartläggningen beskriver flickan utifrån den dagliga verksamheten på Hjärnkontoret. Den skildrar flickan i skolarbete, bild/form, bad, ridning och idrott. Dessutom kartläggs flickans skolhistoria.

Den sociala utredningen bygger främst på enskilda samtal med flickan och på hennes nätverksmöten. Den sociala utredaren och flickan arbetar i ett material som heter ”Boken om mig”. Där får flickan hjälp att kartlägga sin historia, sitt nätverk och formulera sina framtidsdrömmar.

Psykolog/Basutredningen beskriver och ger en bild av flickans grundläggande problematik, vilka resurser och hinder som finns för flickans vidare utveckling. En basutredning innehåller olika typer av skattningar och tester t ex WISC.

Utredningstiden är 10 veckor + 2 veckors skrivtid. Under vår skrivtid ser vi gärna att flickan bor kvar på Risingegården så att vi hinner gå igenom utredningen med henne innan hon flyttar.

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.