Aktuellt

Pepparkakshusbygge och julbord

Till decembertraditionerna på Risingegården hör både att baka pepparkakshus och att avnjuta ett fantastiskt julbord! Lägg märke till tomten vid skorstenen.   Ett julbord som klassar ut det mesta!   Vår alldeles egen briljanta julbordsfixare som försöker gömma sig...

Terapihundsteam

Stort grattis säger vi till vårt nyutexaminerade Besöks- och terapihundsteam Jenny och Sacke! Ni kommer att göra mycket gott för våra flickor.

Skördetid

Första skörden av våra egenodlade rädisor!

Skolavslutning

Skolskjuts på väg för att hämta sommarlovslängtande elev från avslutningen i Risinge Kyrka. Vi hoppas på varmare sommarlovsväder snart, snart!

Flyttkalas

Vi säger hejdå till Artilli! Tack för alla härliga ridturer och alla fina stunder i stall och hage! Ha det stå bra i ditt nya hem!

Personalutbildningar i vinter

Under hösten och vintern har vi på Risingegården satsat på att skaffa oss mer kunskap om språkstörning. Vi bjöd in Kerstin Hill från Logopedbyrån Hill som under två tillfällen lärde oss mer om språkstörning och vad det kan innebära...

Julfint i stallet

Idag har djuren fått lite julstämning i stallet. Glitter, ljusslingor, granris och annat pynt förgyller nu tillvaron för alla i stallet. Lite korvgrillning blev det också för de mänskliga varelserna som var ute och njöt av vinterlandskapet.

Lussebak

Så var det äntligen dags för lussebak! Saffransbröd i alla möjliga former knådades fram och skjutsades in i ugnen. Vi fick oss även dagens (veckans…?) dos av julmusik under baket.    

Lunchpromenad

Chess fick följa med på lunchpromenad i strålande vackert rimfrostlandskap!

Kanotutflykt

Några av oss hade nöjet att stilla flyta fram på Lotorpsån i sommarvärmen. Superhärligt!

Midsommar- och 25-årsfirande

Risingegården firar i år att det är 25 år sen verksamheten i dess nuvarande form drog igång! Detta, tillsammans med traditionsenligt midsommarfirande, firade alla som var på plats under torsdagen. Kolla in alla härliga bilder nedan! Susanne gör iordning...

Fårklippning

Så var det äntligen dags för fåren att bli av med lite päls! Men det var ändå med viss tvekan och ganska mycket lockande och pockande, som de till slutslut avverkade sträckan mellan hagen och stallet.