Verksamhet

Risingegården bedriver verksamhet i Finspångs kommun drygt två mil från Norrköping. Vi har plats för 17 flickor, fördelade på fem boendeenheter, och erbjuder behandlings-, utrednings- eller akutplats när insatserna på hemmaplan inte räcker till. Risingegården är ett akuthem, utredningshem och behandlingshem för flickor 12-18 år, med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik såsom adhd och autism, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot våld, kriminalitet och missbruk.

Behandling

Vi är övertygade om att det är i relationen till oss vuxna, både till oss på Risingegården och till de som finns hemma, som mycket av förändringen hos flickan sker. Vi tar tillvara stunden för att visa och vara modeller för hur bra samspel fungerar.

Utredning

Risingegården som utredningshem har funnits sedan 1993. Det väsentligaste för oss har alltid varit och är fortfarande att flickans röst blir hörd under utredningstiden.

Akut

Vårt fokus under en akutplaceringstid är ett tryggt omhändertagande och strukturerade dagar för flickan. Därför ingår hon i vår skolverksamhet, Hjärnkontoret, där hon även erbjuds vara med i olika aktiviteter.

Informationsblad

I våra informationsblad nedan kan du få mer information om Risingegården och vår verksamhet.

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.