Verksamhet

Risingegården bedriver verksamhet i Finspångs kommun drygt två mil från Norrköping. Vi 17 platser, fördelade på fyra boendeenheter, och erbjuder behandlingsplacering när insatserna på hemmaplan inte räcker till. Risingegården är ett behandlingshem för ungdomar, biologiskt kön flickor, 12-18 år, med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik såsom ADHD och autism, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot våld, kriminalitet och missbruk.

Behandling

Vi är övertygade om att det är i relationen till oss vuxna, både till oss på Risingegården och till de som finns hemma, som mycket av förändringen hos flickan sker. Vi tar tillvara stunden för att visa och vara modeller för hur bra samspel fungerar.

Stödboende

Vårt mål är att under trygga former träna och förbereda ungdomen för ett självständigt boende och vuxenliv. Risingegårdens stödboende består av lägenheter i Finspång och tar emot ungdomar 16-20 år.

Placeringsförfrågan

Vi tar emot placeringsförfrågningar via mail eller telefon. Välkommen att höra av dig!

Informationsblad

I våra informationsblad nedan kan du få mer information om Risingegården och vår verksamhet.

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.