Föräldravägledning

Vi erbjuder föräldrar (eller andra viktiga vuxna) till våra behandlingsplacerade ungdomar att delta i föräldravägledning enligt programmet ICDP-vägledande samspel.

föräldrastöd och föräldravägledning

Det innebär att en av våra diplomerade föräldravägledare kommer hem till er vid fem-sex tillfällen för att prata om samspel och relation. Fokuset ligger på det goda samspelet, att se vad som fungerar och att göra mer av det. ICDP är baserat på bland annat anknytningsteori, affektteori och mentaliseringsteori.

ICDP är inte ett manualbaserat program, utan utgår från att ni som föräldrar är de som känner ert barn bäst, och ni tillsammans med föräldravägledaren utformar hur vägledningen ska se ut, var fokus ska ligga och vad som är viktigast för er och er ungdom.

Vägledaren kommer inte att göra någon bedömning av er föräldraförmåga eller lämplighet som förälder eller vårdnadshavare. Det kommer heller inte vara möjligt för socialtjänsten att använda föräldravägledningen som underlag i utredningar och rapporter. Anledningen till detta är att alla ska känna sig trygga att prata och ta upp sådant som är känsligt.

Vi tror att alla ibland kan behöva stöd i sitt föräldraskap, och vill erbjuda er möjligheten att tillsammans med någon ifrån Risingegården utforska relationen till er ungdom, hitta positiva aspekter och på så sätt förstärka ert samspel.

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.