Stora huset

I en del av det vi kallar Stora huset finns behandlingsdelen. Här har vi boenderum, duschrum, tvättstuga, matsal, TV-rum och aktivitetsrum.

I Stora huset kan det bo upp till 5-6 flickor. Behandlingen i Stora huset präglas av en tydlig dagstruktur som börjar med morgonsamling innan dagens aktiviteter och slutar med en lugn stund i sitt eget rum på kvällen. Varje flicka har sin egen dagstruktur, men med vissa hållpunkter som är fasta för alla, exempelvis tid för att gå upp, gå och lägga sig osv. Däremellan kan flickorna ha olika skolformer, praktik, tider hos läkare, BUP osv vilket planeras individuellt för varje flicka. Flickorna har personal runt sig dygnet runt, som finns där för att stötta och hjälpa till både känslomässigt och praktiskt.

I och med det geografiska läget finns det närhet till natur och till våra hästar som involveras i behandlingsarbetet. I Stora huset får flickorna träna på socialt samspel med andra, både tonåringar och vuxna. De får träna sina relationsfärdigheter i verkliga situationer då de lever ihop med flera jämnåriga dygnet runt. Detta ställer också lite krav på flickorna då de behöver klara av att bo tillsammans med de andra, och de erbjuds hjälp av de vuxna att hantera relationerna.

Ett av de viktigaste målen med behandlingen är att ge flickan tillräckliga sociala och känslomässiga verktyg för att så småningom kunna leva ett tillräckligt gott vuxenliv med tillräckligt goda relationer till sin omgivning.

Risingegården har nära samarbete med både kommunal grundskola och gymnasieskola i Finspång.  Vi erbjuder ADL-träning, social färdighetsträning och mentaliseringsträning. Behöver flickan enskilda jagstödjande samtal, t ex MI, får hon det på Risingegården. Behövs terapeutiska samtal matchar vi flickan med en terapeut i Norrköping. Vi har ett nära samarbete med BUP i Norrköping/Linköping.

Informationsblad

I våra informationsblad nedan kan du få mer information om Risingegården och vår verksamhet.

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.