Erfarenhet och kvalitet – hela vägen

Risingegården har funnits sedan början av 1990-talet och startade som ett utredningshem för pojkar och flickor. Idag är Risingegården ett behandlingshem med målgrupp ungdomar mellan 12-18 år, biologiskt kön flickor. Ungdomarna kan ha psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot våld, kriminalitet och missbruk. Risingegården drivs som ett HVB-hem (Hem för Vård eller Boende) och tar emot placeringar både enligt SoL och LVU. Risingegården har även lägenheter för stödboende.

Risingegården har utnämnts som årets företag i Svenska Vård!

Läs mer här
behandlingshem flickor

Behandling

Vi är övertygade om att det är i relationen till oss vuxna, både till oss på Risingegården och till de som finns hemma, som mycket av förändringen hos ungdomen sker. Vi tar tillvara stunden för att visa och vara modeller för hur bra samspel fungerar.

Stödboende

Vårt mål är att under trygga former träna och förbereda ungdomen för ett självständigt boende och vuxenliv. Risingegårdens stödboende består av lägenheter i Finspång och tar emot ungdomar 16-20 år.

Placeringsförfrågan

Vi tar emot placeringsförfrågningar via mail eller telefon. Välkommen att höra av dig!

Erfaret och kompetent HVB-hem för flickor

Risingegården har funnits sedan i början av 1990-talet. Det började som ett utredningshem för både pojkar och flickor, men har sedan successivt utvecklats till att rymma även ett behandlingshem för flickor. Sedan 2005 arbetar vi enbart med biologiskt kön flickor.

Risingegården är idag ett behandlingshem för biologiskt kön flickor 12-18 år, med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot våld, kriminalitet och missbruk. Vi drivs som ett HVB-hem (Hem för Vård eller Boende) och tar emot enligt både SoL och LVU.

Alla möten vi fått göra under dessa år – möten med arga, ledsna, skamsna, självföraktande, men även glada, livfulla, modiga, nyfikna ungdomar och deras nätverk – har gett oss en stor kunskapsbank. Det viktigaste för oss har alltid varit och är fortfarande att ungdomens röst blir hörd under sin behandlingstid. För att ungdomen ska kunna sätta ord på sin historia eller kunna uttrycka sina behov och sin vilja, behöver vi hjälpa till och vägleda i relationerna till familjen och till andra viktiga personer i nätverket.

Se oss på SVT – Om djur i behandling

Se klippet

Aktuellt

Utbildning och personaldagar

I oktober är det dags för personaldagar! Äntligen får vi möta varandra i galna 5-kamper och gå på AW. Men först jobb: Årets personaldagar ägnas som en följd av att vi har reviderat vårt kvalitetsledningssystem åt systematiskt förbättringsarbete. Nya rutiner implementeras och gamla rutiner dammas av! Vi har också börjat arbeta och utbilda med Socialstyrelsens...

MBT-utbildning

I fredags träffade vi i föreståndargruppen äntligen Anna Sylvén Björnör igen för att dra igång en ny termin med fokus på implementering av Mentaliseringsbaserat miljöterapiarbete, MBT. I december 2019 hade vi på Risingegården vår första utbildningsdag i MBT med Anna. Därmed gick vi in i en utbildningssatsning för all utrednings- och behandlingspersonal som skulle pågå...

Möt Sacke och Jenny!

Möt vår terapi- och besökshund Sacke. När Sacke är på Risingegården hjälper han och hundförare Jenny till med väckning och läxläsning. Jenny träffar också ungdomar enskilt i hundrummet där en kan gosa med hunden och prata om stort som smått.  

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.