Aktuellt

Personalutbildningar i vinter

Under hösten och vintern har vi på Risingegården satsat på att skaffa oss mer kunskap om språkstörning. Vi bjöd in Kerstin Hill från Logopedbyrån Hill som under två tillfällen lärde oss mer om språkstörning och vad det kan innebära för våra ungdomar. Vi fick fylla på vår kunskap och Kerstin gav oss ytterligare verktyg till...

Julfint i stallet

Idag har djuren fått lite julstämning i stallet. Glitter, ljusslingor, granris och annat pynt förgyller nu tillvaron för alla i stallet. Lite korvgrillning blev det också för de mänskliga varelserna som var ute och njöt av vinterlandskapet.

Lussebak

Så var det äntligen dags för lussebak! Saffransbröd i alla möjliga former knådades fram och skjutsades in i ugnen. Vi fick oss även dagens (veckans…?) dos av julmusik under baket.    

Midsommar- och 25-årsfirande

Risingegården firar i år att det är 25 år sen verksamheten i dess nuvarande form drog igång! Detta, tillsammans med traditionsenligt midsommarfirande, firade alla som var på plats under torsdagen. Kolla in alla härliga bilder nedan! Susanne gör iordning årets ståtliga midsommarstång. Dukat och klart för midsommarbuffé! Dagens festfixare i full fart. Stort tack till...

Fårklippning

Så var det äntligen dags för fåren att bli av med lite päls! Men det var ändå med viss tvekan och ganska mycket lockande och pockande, som de till slutslut avverkade sträckan mellan hagen och stallet.    

Italiensk vecka

Den här veckan har vi haft italiensk tema. På Hjärnkontoret har man tagit fram lite fakta om Italien och vi har ätit fantastiskt god italiensk mat hela veckan! Igår fick de som ville baka sin egen pizza. Kolla in resultatet nedan.